Landsindsamling 2023

Godt at vide om landsindsamlingen

Du har sikkert en masse spørgsmål om landsindsamlingen. Svarene finder du lige her.

FAQ

Her er svarene på de spørgsmål, som mange har om landsindsamlingen.

Hvornår foregår indsamlingen?

Søndag den 5. november 2023. Du kan samle ind fra kl. 10:00 til kl. 18:00 (en rute tager typisk 2-3 timer).

Hvordan melder jeg mig som indsamler?

Du kan tilmelde dig og vælge din rute på indsamler.drc.ngo

Jeg kan ikke samle ind på dagen, så hvad kan jeg i stedet gøre?

Er du forhindret, kan du i stedet samle ind online:

Det kan du gøre ved at oprette din egen personlige indsamling.

Du kan også være med i vores onlinekampagne: Tegn Et Hjem.

Du kan altså oprette og dele en personlig indsamling med venner, kollegaer og familie på email og sociale medier i stedet for at tage en rute på indsamlingsdagen.

Hvordan får jeg mit indsamlingsmateriale?

Når du har tilmeldt dig, får du tilsendt en pakke med posten inden indsamlingsdagen. Den indeholder blandt andet:

- Indsamlingsskilt
- Print af din rute
- Mulepose

Pakken bliver sendt til den adresse, du oplyser ved tilmelding.

Tilmelder du dig fra onsdag den 1. november og derefter, kan vi ikke nå at sende dit indsamlingsmateriale med posten. I stedet får du tilsendt et link via email, så du selv kan printe dit indsamlingsskilt og dit rutekort.

billede

Hvordan kan man støtte indsamlingen?

MobilePay: 945050
SMS: FLUGT til 1217. Så støtter du med 100 kr.
Netbank: 5078 1314153
Dankort: help.drc.ngo/li-doner

Hvad vil det sige, at indsamlingen er kontantløs?

Landsindsamlingen er kontantløs. Det betyder, at donationer kan gives via MobilePay, SMS, bankoverførsel eller på vores hjemmeside help.drc.ngo/li-doner.

Du kan altså ikke tage imod sedler og mønter ude på ruten. Derfor kan du i stedet give en hustandsfolder til bidragsyderen i døren, hvis de ikke har mulighed for at overføre via MobilePay eller SMS.

På husstandsfolderen kan man se, hvordan man støtter via netbank eller på help.drc.ngo/li-doner.

Hvorfor er indsamlingen kontantløs?

DRC Dansk Flygtningehjælp ønsker at sikre, at vi handler så bæredygtigt som muligt. Derfor er vores indsamlingsbøtte i plast udskiftet med en digital betalingsløsning til gavn for miljøet, hvilket er i tråd med vores bæredygtighedspolitik.

Læs mere om kontantløs landsindsamling

Skal jeg selv have MobilePay for at samle ind?

Nej, indsamlingen kræver hverken, at du har en smartphone eller MobilePay selv. Det er bidragsyderen i døren, der skal bruge sin telefon til at donere via MobilePay eller SMS.

Hvad gør jeg, hvis dem jeg ringer på hos, kun har kontanter?

Ringer du på hos en, der ikke har eller ønsker at give med Mobilepay eller SMS, må du sige pænt ”nej tak” til mønter eller sedler. På husstandsfolderen, som du har med rundt på ruten, kan man se, hvordan man støtte via netbank eller på help.drc.ngo/li-doner.

Får DRC Dansk Flygtningehjælp bidragsyderens telefonnummer?

Nej, DRC Dansk Flygtningehjælp får ikke oplyst bidragsyderens telefonnummer, når man støtter via MobilePay. DRC Dansk Flygtningehjælp får kun information om beløbet og teksten med indsamler-ID, der skrives ved overførslen.

Hvor meget har jeg samlet ind via MobilePay?

Sammen med dit indsamlingsskilt får du et klistermærke med en personlig QR-kode, som dem, du ringer på hos, kan scanne med deres telefon. QR-koden tilknytter donationer, du får ude på din rute, til dit indsamler-ID.

I takt med, at du får bidrag ind fra din rute, vil du modtage SMS'er med information om, hvor meget du har samlet ind via MobilePay. Du vil dog ikke kunne se, hvor meget den enkelte, du ringer på hos, har doneret.

Søndag aften efter indsamlingen, får du desuden en email med information om, hvor meget du alt i alt har samlet ind på din rute via MobilePay.

Kan man samle ind to og to sammen?

Hvis I er to, der gerne vil samle ind sammen, kan I tilmelde jer på en af følgende måder:

I kan enten vælge at tilmelde jer én rute - og her skal I kun tilmelde én af jer. I skal dog huske at bestille to indsamlingsskilte nederst på tilmeldingsformularen. Således følges I sammen på den valgte rute - eller endnu bedre...

I kan tage to ruter, der ligger ved siden af hinanden. Her kan I vælge enten begge to at tilmelde jer - én til hver rute, så I får et indsamlingsskilt med hver jeres indsamler-ID (og så kan I stadigvæk gå ruterne sammen) - eller I kan tilmelde én af jer med to ruter, så I samler ind under samme indsamler-ID. Dermed kan vi også sende indsamlingsmaterialerne i samme kuvert til samme adresse, så vi sparer på portoen. Husk, at tilføje to indsamlingsskilte til jeres bestilling, hvis I laver en fælles bestilling.

Husk, at børn under 11 år skal samle ind sammen med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år skal samle ind to og to sammen.

Må børn samle ind?

Børn under 11 år skal samle ind sammen med en voksen, og børn og unge mellem 11 og 18 år skal samle ind to og to sammen.

Hvad skal jeg gøre, inden jeg går ud på min rute?

Det er vigtigt, at du sætter klistermærket med din personlige QR-kode på dit indsamlerskilt, inden du går ud på din rute. Det er nemlig dén, der sikrer, at du kan følge med i, hvor meget du samler ind. Når giveren i døren scanner din QR-kode og donerer, bliver dit indsamler-ID automatisk noteret på overførslen og registreret i din digitale indsamling.

Derudover skal du sætte klistermærkerne, der tilkendegiver at du samler ind for DRC Dansk Flygtningehjælp, på tøjet og pakke dine hustandsfoldere, så du kan have dem med rundt på ruten.

Hvad kan jeg sige, når døren bliver åbnet?

Du kan f.eks. sige: ”Goddag, jeg kommer fra DRC Dansk Flygtningehjælp. Kunne du tænke dig at give et bidrag til vores landsindsamling? I år samler vi ind til kvinder og piger på flugt. Vi tager ikke mod kontanter, men jeg håber, at du vil støtte via MobilePay eller SMS?”.

Det er naturligvis frivilligt, om man vil støtte indsamlingen, så tag imod et ”nej” med et lige så stort smil, som det du giver til dem, der vælger at donere.

Hvor og hvornår skal jeg aflevere pengene?

Du kan bare gå hjem, når du har gået din rute. Indsamlingen er kontantløs, og derfor vil vi modtage pengene undervejs, når du er ude på din rute.

Hvad går pengene til?

Når krig og konflikt tvinger mennesker på flugt, er kvinder og piger de mest udsatte. Ikke, fordi kvinder fra naturens side er dårligere klædt på til at overleve eller klare sig selv. Men på grund af deres køn er de i større risiko for at blive udsat for overgreb og undertrykkelse. Hele 44% af de piger og kvinder, der flygter, udsættes for en form for overgreb under flugten, og kun halvt så mange piger som drenge på flugt får en uddannelse.

Det vil vi gøre noget ved – sammen med dig! Derfor går vi i år for kvinder og piger på flugt.

DRC Dansk Flygtningehjælp er til stede i verdens brændpunkter for at sikre beskyttelse og rettigheder til kvinder og piger på flugt. Og vores indsats favner bredt! Vi uddeler mad og vand, skaber husly og trygge områder for mødre og børn, sikrer skolegang og uddannelse, yder psykologisk krisehjælp og meget, meget mere. Alt sammen for at sikre, at piger og kvinder på flugt kan bygge en bedre fremtid op for dem selv og deres børn.