Hvor mange flygtninge er der i verden?

Det seneste estimat fra FN fortæller, at der er over 108 millioner på flugt lige nu. Det går desværre den forkerte vej flere steder i verden. Dansk Flygtningehjælp arbejder i 40 lande for at hjælpe verdens flygtninge og fordrevne.

Støt
Charlotte Slente, generalsekretær for DRC Dansk Flygtningehjælp

Mennesker flygter, fordi de frygter for deres liv. Lad os stå sammen og kæmpe for, at alle mennesker på flugt har ret og adgang til humanitær hjælp, beskyttelse og et værdigt liv.

Charlotte Slente, generalsekretær for DRC Dansk Flygtningehjælp

Mere end 1% af verdens befolkning på flugt

Mere end 1%  af verdens befolkning var i 2022 på flugt eller på anden måde fordrevet fra deres hjem. Det viser data fra FN. I alt var 108,4 mio. i 2022.

De flygter blandt andet fra:

Verdens flygtninge kommer især fra 5 lande

I løbet af 2022 tvang adskillige kriser millioner af mennesker til at flygte. Disse flygtninge kommer især fra fem lande:

De største værtslande: Hvor bor verdens flygtninge?

Tyrkiet var i 2022 fortsat land, der huser flest flygtninge. 3,6 mio. flygtninge bor i Tyrkiet – de fleste af dem fra Syrien. Herefter kommer Iran med 3,4 og Colombia med 2,5 millioner fordrevne venezuelanere.

Pakistan og Uganda er også blandt de største værtsnationer med hhv. 1,7 og 1,5 millioner flygtninge. Tyskland afslutter top-6 af værtslande i 2021. Her bor omkring 2,1 millioner. Heraf syriske flygtninge og asylansøgere som den største gruppe.

Dansk Flygtningehjælp hjælper flygtninge og fordrevne i hele verden

Drej kloden, klik på punkterne og lær om vores arbejde i verdens brændpunkter.

Afghanistan | Bangladesh | Bosnien & Herzegovina | Colombia | DR Congo | Jordan | Somalia | Sydsudan | Syrien | Ukraine | Yemen